©2018 by Joyce van de Langenberg

  • Facebook Vintage Stamp
  • Instagram Vintage Stamp

De laatste voorbereidingen...

November 17, 2017

Nog iets meer dan vijf weken en dan is het zover; dan stappen we eindelijk in het vliegtuig naar Suriname! Alle 'grote' voorbereidingen zijn gedaan, dus het aftellen kan nu wel echt beginnen! Maar voordat het zover was, moest er best veel geregeld worden...

 

Zo moeten we natuurlijk wel een plek hebben waar we in deze tien weken kunnen slapen. Het was even zoeken, maar vrij snel vond Marleen een mooi studentenhuis met zes kamers, waarvan er nog precies drie kamers beschikbaar waren. Onze woonruimte was geregeld! Voor de nieuwsgierige mensen onder ons: Oranjestraat 51, Paramaribo. Na de woonruimte was het ook tijd voor de vliegtickets. Heel wat prijsalarmen en hartverzakkingen later waren ook de vliegtickets binnen en hiermee voelde ons avontuur ineens heel definitief. We gaan het echt doen! 28 december vliegen we naar Suriname! Flink wat lichter (die vliegtickets waren duur!), maar zielsgelukkig konden ook de vliegtickets van het to-do lijstje worden afgestreept. Weer wat geregeld! Het volgende puntje op onze lijst waren de vaccinaties. En dat waren er best nog wel veel... DTP, Gele Koorts, Hepatitis A en Hepatitis B... Maar, ze zitten er inmiddels allemaal in! 

 

Vrijdag 10 november was het tijd om naar het consulaat in Amsterdam te gaan om ons visum aan te vragen. Het was even zoeken, maar twee treinen en twee metro's later hadden we het consulaat gevonden! Vol goede moed stapten we naar binnen, maar het visum aanvragen bleek wat minder soepel te gaan dan we hadden gehoopt. Toch mocht dat de pret niet drukken! We hebben spelletjes gespeeld en andere mensen gesproken die ook op hun visum moesten wachten en zo leerden we weer wat meer over Suriname. Alles wat ons werd verteld, beviel ons prima! Uiteindelijk (lees: twee uur later) werd onze aanvraag goedgekeurd en kregen we onze paspoorten terug met een heel mooi visum voor Suriname! Missie geslaagd! 

 

"We gaan het echt doen! 28 december vliegen we naar Suriname!"

 

De 'grote' voorbereidingen zijn getroffen en in principe zouden we nu kunnen vertrekken! Ook de uitwonende beurs en de OV-vergoeding zijn aangevraagd en daarmee zijn we bijna aan het eind gekomen van ons to-do lijstje. Er volgt nog een afscheidsfeestje, er volgen nog boodschappen (héél veel boodschappen) en natuurlijk moet het koffer nog worden gepakt, maar het vertrek is in zicht en we kunnen gaan aftellen! 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

RECENTE BERICHTEN:
ZOEKEN:

February 6, 2018

December 31, 2017

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now