©2018 by Joyce van de Langenberg

  • Facebook Vintage Stamp
  • Instagram Vintage Stamp

Owru Yari!

December 31, 2017

Het is een feit: we zijn in Suriname! Inmiddels zijn er al wat dagen verstreken in dit mooie land

en durf ik te zeggen dat ik mijn draai hier (zo goed als) gevonden heb. Dit komt mede door de gezellige huisgenoten en de leuke uitstapjes waar ik je in dit blog meer over ga vertellen. 

 

Donderdag zijn we om 06.00 uur thuis vertrokken naar Schiphol en daarvoor moest ik inderdaad de wekker om 05.00 uur zetten. Deze wekker was overigens overbodig, want ik heb de nacht voor vertrek geen oog dicht gedaan. Noem het zenuwen, noem het spanning, ik kon in ieder geval niet slapen. De rit naar Schiphol en de vliegreis verliepen voorspoedig. Het was een lange zit, maar we hebben het overleefd (met behulp van veel eten, slapen, film kijken en 30 seconds). Toen we aankwamen op het vliegveld in Suriname (rond 17.00 uur Surinaamse tijd, 21.00 uur Nederlandse tijd) konden we aansluiten in de rij voor de douane. En dit was een beste rij. Gelukkig was het wel gezellig en hebben we veel gelachen. Ongeveer twee uur later hadden we onze koffers en konden we op zoek naar onze taxi. De chauffeur hadden we snel gevonden, de rit naar huis duurde een stukje langer. Eenmaal bij het huis werden we opgewacht door onze huisgenoten en niet veel later was het tijd om, na 45 uur wakker te zijn geweest, heerlijk te slapen! 

 

Vrijdag was het tijd voor een eerste indruk van Paramaribo. Wij moesten namelijk op jacht voor boodschappen! In de middag hebben we ‘gezwommen’ in ons zwembad in de tuin en ‘s avonds zijn we met een aantal meiden uit het huis naar de bioscoop geweest. De eerste dag beviel prima! 

 

Gisteren hebben we een stadstour gedaan en een beetje cultuur kunnen snuiven. Onafhankelijkheidsplein, de waterkant, de Palmentuin, Fort Zeelandia en uiteindelijk onze ‘tour’ afgesloten met een drankje en wat eten. In de avond zijn we wederom gezellig gaan uiteten met de meiden! 

 

Vandaag is het zover: “Owru Yari”, oftewel: Oud & Nieuw! Geen idee waar we heen gaan en waar we vanavond/vannacht/morgenvroeg gaan eindigen (dat is een verhaal voor de volgende keer), maar we gaan het begin van 2018 in ieder geval op een mooie en bijzondere manier vieren! 

 

Wan Bun Njun Yari! 

 

Liefs, Joyce

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

RECENTE BERICHTEN:
ZOEKEN:

February 6, 2018

December 31, 2017

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now